Wat te doen bij parkeerschade door onbekende dader?

Het kan voorkomen dat schade aan uw voertuig wordt toegebracht door een ander onbekend gebleven motorvoertuig (waaronder bromfietsen). Dan is het niet mogelijk om de veroorzaker of een verzekeraar aansprakelijk te stellen voor de schade.
In dit soort gevallen moet altijd aangifte bij de politie worden gedaan. Probeer tevens getuigen te achterhalen die kunnen bevestigen dat u uw voertuig onbeschadigd heeft geparkeerd, beschadigd heeft teruggevonden en u in de tussenliggende periode niet met het voertuig is gereden. Familie of gezinsleden kunnen ook als getuige(n) optreden.

Indien uw voertuig volledig casco is verzekerd is of u hebt een rechtsbijstandverzekering, dan kunt u de schade bij Wederkerige 1820 melden door het insturen van een ingevuld en ondertekend schadeformulier, samen met de originele kennisgeving van aangifte bij de politie. Op het schadeformulier vermeldt u de volledige adresgegevens van de eventuele getuigen. Wederkerige 1820 zal hen benaderen voor een verklaring.

Heeft u geen volledig casco verzekering of rechtsbijstandverzekering dan is het soms mogelijk de schade te verhalen op de Stichting Waarborgfonds Motorverkeer. Wederkerige 1820 helpt u hier graag bij. Meer informatie leest u op www.wbf.nl.

Terug